Kakel

Tjuvkik från vardagsrummet


Glimt från trappan in i köket på väggen jag hade velat ha marrakeshkakel. 


Nu är det dags. Dags att välja kakel! Bänkskivan är på plats, hällen som inte var centrerad över spisen innan är nu det. Men nu har det blivit sprickor i den. Det var vi medvetna om att det kunde bli med tiden, men inte direkt.. Aja, vi ska vaxa skivorna och hoppas på att det inte kommer synas eller bli värre!

Vem sa att det skulle vara en lätt match att bestämma kakel? Förmodligen jag, och så fel jag hade..
Haha, jag och Tobias är så långt ifrån varandra när det gäller smaken på kakel.

Jag tycker det hade varit  döläckert att köra Marrakesh kakel på hela sidan, från bänkskivan upp till taket där fläkten/spis och ugn är, precis som en fondvägg. Min tanke var isf att andra sidan skulle varit vitt kakel med lite avlånga plattor. Lite kakelmått, alltså 30x60 plattor. Jag ska erkänna att jag känner mig lite sådär småhäftig när jag kan måtten:) Jag tycker det låter häftigt när Tobias rabblar upp alla mått till höger och vänster bara sådär.Åter till kaklet;) 
Jag fantiserar om detta kakel i svart/vitt som fondvägg. Jag inbillar mig att vi har det när jag går ner från trappen eller när jag sitter i soffan och blickar ut mot köket, jag vet jag låter galen men jag försöker föreställa mig hur det hade sett ut:) och jag ska erkänna att det hade varit skitsnyggt. 
Få bryta av allt det vita som vi har överallt på ett häftigt sätt. Men jag får nöja mig med att fantisera om den där kakelväggen och nöja mig med Marrakesh plattor på vår köksö istället (inte så tokigt de heller) för Tobias är inte alls förtjust i min idé.
Han vill gärna ha så stora kakelplattor så möjligt eller skifferplattor. Jättesnyggt tycker jag med men inte i vårt kök med lite gameldagsstuk på luckorna och den råa bänkskivan. Eller? Har jag kanske fel?
Fasiken vad svårt detta skulle vara!! Vi får helt enkelt ha den där glamourösa gipsväggen ett litet tag till tills vi kommit överens vilket det blir:)

Shifferkakel, finns i olika färger.

Plask i vasken

Här är tyst. Väldigt tyst i vårt hem och speciellt nu när Agnes också sover.. Vi saknar redan Albin och Julia (och resten av min familj.)
I eftermiddags när vi kom hem från Ystad kom Camilla med mat och semlor som vi mumsat på.
Agnes tyckte det var skitgott. Den ungen spottar inte i maten, hon är glad i all mat eller som Julia hade sagt, "- hon är en allätare precis som mig."
Hur gott och roligt är det inte att få äta, klämma och känna på en semla?! 
Ni kan ju bara tänka er hur kladdig hon var när hon var klar, haha.
Hon var så kladdigt att det var smidigare att bada henne än att skölja av henne:) 
Vad gör man när man inte har ett badkar?
Då får man bada i vasken.
Jag tappade upp vatten i vasken så hon kunde sitta och plaska en stund. Ni tror väl inte hon ville komma upp!! Det förstår jag iofs, såg ganska så mysigt ut. Jag undrar vad grannarna hade tänkt om jag hade tryckt ner mig i vasken. Inte lika sött antar jag.

Sportlov

En vecka går fort, men vi har hunnit hittat på en hel del.
Hela måndagen var vi mer eller mindre på sjukhuset med Agnes. Inte alls roligt.

På tisdagen var det fettisdagen och klart vi skulle käka semlor. Det blev världens snabbaste fika på mitt nya favorit ställe, två systrars konditori.
Jag hann knappt sätta mig från Tobias, Julia, Albin och Agnes som fick smaka av Tobias hade ätit upp. 
Efter de blev det korvätartävling på IKEA. Tobias vann. Agnes var självklart med på det också, hon klämde fantamej 2 korv med bröd(!) okej, en del låg på golvet.Vi har både varit på Fredriksdal och tittat på djuren och åkt till jordbodalen där vi gick rundor i den mysig skogen.RSS 2.0